Forum / The Mana Vault nieuws / Release notes

Release notes

08-07-2021 18:22

Beste allemaal,

Zoals jullie wellicht al hebben gezien zijn wij continu bezig met het doorontwikkelen van de website.
In dit topic zal er, elke keer als er een nieuwe feature beschikbaar is op de website, een bericht worden geplaatst met daarbij een kleine uitleg over de feature of wijziging.

~ Alex

Reacties


06-11-2021 22:24

Server upgrade

Het is een even stil geweest met updates van nieuwe functionaliteiten, dit komt doordat ik met server upgrade/opschoning bezig was.
We zijn weer helemaal bij met de laatste versies, hierbij horen ook allerlei security patches.

03-12-2021 20:31

Deck weergave

Er zijn twee nieuwe weergaves toegevoegd aan de decks, namelijk de "tabel" weergave de beruchte "collectie" weergave!
In de tabel weergave zie je o.a. de mana cost van de kaart én de prijs in euro's. Bij de collectie weergave kun je direct aangeven (of zien) of je de kaart in jouw collectie, haves of wants hebt.

Sets overzicht

Het sets overzicht is iets veranderd. Dit was voorheen een tabelweergave, maar is nu een blokstruktuur. Op desktop kun je zo al iets sneller zoeken naar de set welke jij wilt openen. Er zal nog een filter worden toegevoegd zodat dit ook lekker zal werken op mobiel.

01-02-2022 10:19

Er is gisteren weer een nieuwe update gedaan aan de website:

Kaart informatie
- Verwoording hersteld. Voorheen kolom mana value is aangepast naar de correcte term mana cost.
- Indien het om een DF of split kaart gaat, wordt nu ook de mana cost van de andere kant van de kaart vermeld. Zie bijvoorbeeld Fire // Ice.
- Bij kolommen color en coloridentity wordt nu ook colorless getoond indien de kaart geen color heeft en / of een colorless color identity heeft.

Uitgebreid zoeken
- Colorless is toegevoegd bij kleur en coloridentity in het filter
- De set dropdown is nu op volgorde van release date (jongste set bovenaan)

02-02-2022 21:41

Weer een update!

Kaart overzicht

- Kaarten op desktop en tablets worden in het overzicht iets groter weergegeven dan voorheen

Kaart informatie

- Cardmarket prijzen staan nu naast elkaar indien er een non-foil én foil versie van de kaart bestaat.
- Cardmarket foil prijzen zijn herkenbaar aan het foil-icon
- Kaart type, tekst én flavortext van de achterzijde van een kaart is toegevoegd indien van toepassing
- Mana value is toegevoegd aan de lijst van informatie indien van toepassing
- Color identity werd in sommige gevallen verkeerd weergegeven. Deze zijn gecorrigeerd.
- Sommige tokens waren gekoppeld aan rulings van andere kaarten. Deze zijn gecorrigeerd.
- Power, toughness én loyalty toegevoegd aan de specificaties.
- Onder de rulings is een nieuw kopje toegevoegd, namelijk de Wie ruilt deze kaart sectie! Je kunt nu snel zien wie de kaart heeft waar jij naar op zoek bent!

Uitgebreid zoeken

- Missend icoon voor colorless is hersteld in alle kleurfilters

Topics/Comments

- Het is vanaf nu mogelijk om een afbeelding te linken in je bericht. De link naar de afbeelding dient te eindigen op .jpg óf .png.

16-03-2022 16:11

Server upgrade

Er is wederom een server upgrade uitgevoerd. We lopen nu weer helemaal bij met de laatste security updates.

Site updates

De laatste tijd ben ik hier wat minder mee bezig geweest doordat het wat drukker is (en ik ben een week op wintersport geweest) op mijn werk. De motiviatie om naast mijn werk ook weer aan de site te werken is een daardoor wat lager dan voorheen. Dit moet vanzelf wel weer goed komen uiteraard. Dus geen zorgen, ik ben jullie niet vergeten. ;-)

30-03-2022 00:02

Tekst opmaak

Let op! Er is een update gedaan met betrekking tot de tekstopmaak. Ik ben mij er van bewust dat de hulptekst pagina ook nog moet worden gewijzigd, dus dat zal snel volgen. Maar!

Er wordt nu gebruik gemaakt van Markdown opmaak. Dit geldt ook voor linkjes en dergelijke.

- Linkje plaatsen kan als volgt:
[hier](https://themanavault.nl) resulteert in: hier.
- Dikgedrukte tekst dien je nu tussen dubbele ** te plaatsen, dus zo: **dikgedrukte tekst** -> dikgedrukte tekst.
- Schuingedrukte tekst komt tussen enkele *, dus: *schuingedrukt* -> schuingedrukt. De oude syntax hiervoor werkt ook nog.

Eerder geplaatste berichten met opmaak zijn hierdoor mogelijk in weergave veranderd, dit kun je echter zelf nog oplossen door het bericht bij te werken.

Note: Wellicht kloppen de bovenstaande zinnen niet helemaal, maar het is al laat en ik wil graag afsluiten. Zal het morgen even nalopen!

03-04-2022 22:34

New release, who dis??

Veel puntjes van de wenslijst zijn er weer gedaan. Daar gaan we!

Deck filter
Aan het deck overzicht is nu een filter toegevoegd. Je kunt filteren op (deel van) de naam van het deck, een specifiek format én je kunt zoeken op een kaartnaam die in het deck moet zitten. Dit maakt het zoeken naar bestaande decks, of naar inspiratie voor jouw eigen decks een stuk makkelijker!

Deck legality check
De deck-check is verder uitgebreid met een check op het aantal kaarten van 1 soort kaart, inclusief verschillende versies, geeft nu een melding indien je er meer dan 4 van speelt. Voorheen kon je nog het volgende invoeren, welke dan als legaal werd gezien:

4# Hullbreacher
4# Hullbreacher
1# Daze
4# Daze
....

Vanaf nu is dat, óók op deze site, niet meer legaal!

Homepage
De recente comments en berichten zijn in weergave verder uitgebreid. Het geeft nu meer informatie weer over wie er gereageerd heeft op welk bericht.

Comments
Vanaf nu kun je (delen van) berichten van anderen (of jezelf) quoten! Door te klikken op de button bij het bericht, zal het bericht worden aangevuld in de comment box. Je kunt de quote zelf nog inkorten, indien gewenst.
De quote krijgt in jouw bericht een aparte opmaak, zodat het duidelijk is dat het om een quote van een eerder bericht gaat.

Kleine bugjes en tweaks
Door de hele site zijn er nog meer kleinere puntjes verwerkt, waardoor de belevenis op de site nog beter tot zijn recht komt.

Dat was 'm weer!

05-04-2022 23:35

Kleine update

Momenteel zijn er grote aanpassingen gaande in het prijs-gedeelte van kaarten. Hierdoor zijn tijdelijk de prijs sorteringen uitgezet in de collectie én de historische waardes van kaarten gewist. Dit zal spoedig worden hersteld.

Stay tuned!

11-04-2022 21:35

Kaart prijzen

Wijziging afgerond! Op de kaart informatie pagina is er nu een grafiekje toegevoegd met het verloop van de prijs van de kaart in de afgelopen maand. Je kunt nu dus volgen hoe de prijsverloop van jouw favoriete kaart is geweest in de afgelopen maand, of hoeveel duurder (of goedkoper) die ene kaart uit jouw wants list is geworden de afgelopen periode. Ook de foil prijs wordt hier in weergegeven in het grijs.

De prijs sorteringen, totale waarde van decks en collecties zijn ook weer in volle glorie hersteld!

24-07-2022 15:58

Tijdje stil geweest, maar er is weer een aanzienlijke update uitgevoerd:

Uitgebreid zoekfilter
In het zoekfilter zijn een aantal opties toegevoegd, namelijk:

  • Laat alleen originele versies (printings) van kaarten zien
    Dit filter zal je alleen kaartversies laten zien uit de eerste set waar de kaart in voor komt. Als je dit filter aan zet en zoekt op Sol Ring, dan zul je alleen de versie zien in jouw zoekresultaten.

  • Sets uit jaren - vanaf en Sets uit jaren - tot max
    Dit filter zal je alleen kaarten uit sets teruggeven tussen de gegeven jaar-range. Hierbij wordt gekeken naar de release date van de set waar de kaarten in voor komen.

Daarnaast is het nu mogelijk om het uitgebreide zoekfilter in- en uit te klappen. Standaard is het filter zichtbaar indien er nog nergens op is gefilterd. Als je vervolgens gaat zoeken met behulp van het filter, zal het filter standaard worden ingeklapt. Je kunt uiteraard het filter weer openen door op de grijze pijl te drukken naast de toepassen knop.

Dit geldt voor alle plekken waar het zoekfilter beschikbaar is, dus ook voor de collectie- en set weergave.

Kaarten opgeschoond
Er zijn weer een aantal spoiler-kaarten opgeschoond van de website. Geen zorgen, er is hierbij gekeken of deze kaarten in een collectie of een deck voor is gekomen en daar is rekening mee gehouden.

Ik ben mij er van bewust dat er nog veel meer spoiler-versies aanwezig zijn op de website. Sommigen van deze zijn echter wel in gebruik in collecties en/of decks. Dit zal ik op een andere manier oplossen.

Deck invoer

De manier van invoeren van decks is gewijzigd. Je hoeft nu geen # meer te gebruiken om aan te geven hoeveel keer de kaart in het deck zit.
Je kunt de invoer nu netjes formatteren als:

4 Force of Will
4 Brainstorm
etc.

Voor het sideboard is er ook iets gewijzigd, namelijk dat je nu per regel kunt aangeven of de kaart in het sideboard zit, of niet. Om een voorbeeld te geven:

SB: 1 Flusterstorm
SB: 1 Carpet of Flowers

Ditzelfde geldt nu ook voor Commanders, Companions én Tokens & Emblems.
Voor je commander deck zal je commander op een aparte manier worden getoond. Oók als dit er meer dan 1 is! Je Companion zal worden gemarkeerd in het sideboard met een speciaal icoontje. Tokens en Emblems waren al apart gegroepeerd, maar nu kun je letterlijk alle kaarten die bestaan markeren als Token in jouw deck. Gebruik daarvoor de volgende syntax:

Commander: 1 Pir, Imaginative Rascal
Commander: 1 Toothy, Imaginary Friend
Companion: 1 Lurrus of the Dream-Den
Token: 4 Goblin Token
Token: 10 Scute Swarm
etc.

Meer uitleg staat bij het invoeren van het deck, boven de tekst invoer.
Let op! Dat als je voorheen je commander of tokens in het sideboard had zitten, dat deze nu nog steeds in je sideboard zitten. Als je dit wilt wijzigen, zal je ook opnieuw de versie van de commander en/of token moeten selecteren in de tweede stap van de deck invoer.

Dat was 'm weer voor nu! Mochten jullie nog wensen en/of ideeën hebben dan hoor ik dat uiteraard graag via het forum of een privé bericht.