Forum / Artikelen / De Pro Tour is terug

De Pro Tour is terug

04-04-2022 10:22

Afgelopen week kwam WotC ineens met een nieuwtje: Na een afwezigheid van een aantal jaren keert de Pro Tour weer terug. Competitief magic wordt vanaf het seizoen 2022-2023 weer in paper gespeeld op verschillende toernooien verspreid over de hele wereld. Zie voor het nieuwsbericht: https://magic.gg/news/return-of-the-pro-tour-your-path-to-playing-magic-at-the-highest-level

Het 'schema' ziet er ongeveer zo uit:

Het idee is dat iedereen zich kan aanmelden voor lokale kwalificatietoernooien, en zich zo kan plaatsen voor "regionale" kampioenschappen (per continent). Via die kampioenschappen plaats je je vervolgens voor het eindtoernooi.

Het is momenteel nog onduidelijk welke formats er gespeeld gaan worden. Wel is er een website gelanceerd waarop informatie te vinden is/gaat zijn over de "regionale" kampioenschappen in Europa: https://legacyeuropeantour.com/ (enigszins verwarrende naam).

Zodra er meer bekend wordt over de opzet en de planning zal dit topic worden bijgewerkt.

Wat vinden jullie van de terugkeer van de Pro Tour? Willen jullie meedoen aan de kwalificatie-toernooien?

Reacties


04-04-2022 11:14

Ik ben meer een casual speler. Af en toe een toernooi spelen vind ik leuk, maar ik ga daar niet ver voor reizen. Voor mij maakt het niet zoveel uit dat de pro tour er nu weer is. Wel tof dat ze weer actief met de top van het spel aan de slag gaan.

04-04-2022 11:36

Ik zou graag een keer mee doen aan een Pro Tour, gewoon om te zien hoe dat gaat (en wat het niveau nou echt is). Jullie verhalen over Parijs destijds waren erg vermakelijk.

04-04-2022 13:08

@dip schreef:
Jullie verhalen over Parijs destijds waren erg vermakelijk.

Ik ben vooral benieuwd welke formats er gespeeld gaan worden. Het toernooi in Parijs waar jij aan refereert was Legacy op het Eternal Weekend in december 2019. Als je naar voorgaande edities van de Pro Tour kijkt, dan werd vooral Standard / Pioneer / Modern gespeeld. Er worden op die toernooien misschien wel side-events voor andere formats georganiseerd. Vooralsnog is er niets over bekend, dus even afwachten.

Qua locaties spreekt vooral Kopenhagen (26 augustus 2022) mij erg aan. Het lijkt mij leuk om een paar dagen met een paar man naar Denemarken te gaan voor een toernooi en wat cultuursnuiven. https://legacyeuropeantour.com/event/copenaghen-lms/

04-04-2022 14:50

Ah, ook goed. Eternal Weekend dus. Nouja, het idee zal hetzelfde zijn, gewoon een groot toernooi! Of zit ik er dan helemaal naast?

06-04-2022 14:18

Voor een Pro Tour moet je jezelf kwalificeren, dat maakt het speciaal. Tof dat het terug komt, het lijkt me toch een motivatie voor spelers om competitief te spelen. Een goed ondersteunde serie toernooien met solide prijzengeld motiveert spelers om met creatieve decks te komen en is vaak ook wel leuk om te kijken. Alleen jammer dat Pro Tour (zoals Casper zegt) vooral in nieuwere formaten is, terwijl ik vooral Eternal speel.