Forum / Algemeen / Mtg Arena

Mtg Arena

20-02-2022 08:57

Ik ben wel benieuwd of er nog meer mensen Mtg Arena spelen.

Zelf speel ik weer Arena sinds er een mobiele versie is. Hierdoor kun je makkelijk even snel een potje magic tussendoor spelen zonder dat je achter je meteen achter je laptop moet kruipen.

Ik heb nog nooit een euro in Arena uitgegeven en speel met name Historic en als ik voldoende goud heb doe ik af en toe een draft.

Het deck dat ik voornamelijk speel is https://themanavault.nl/decks/327

Als je ook Arena speel, wat voor speler ben jij dan?

Reacties


24-02-2022 10:58

Hey, van mij weet je dat ik ook arena speel, maar anderen misschien nog niet. Ik speel met name standaard. Dit omdat ik op een gegeven moment van account ben gewisseld en daardoor niet zo veel oude kaarten meer hebt. Ik heb wel eens wat diamandjes gekocht toen ik de pass niet kon betalen. Ik heb laatst het draft pakket gekocht (iets wat ik niet zo snel zou doen) maar ik had / heb echt super veel zin in de set. Ik hoop met die tokens er bij, dat ik een beetje 3/ 4 wins kan draften zodat ik lekker kan door rollen en zo veel kaarten bij elkaar krijg.

24-02-2022 14:31

Ik kwam er vandaag achter hoe je op de mobiel de full control modus aan kan zetten. In deze modus kun je wel reageren op je eigen triggers. Je kan dit aanzetten door op je avatar te klikken en dan het ingedrukt houden tot er full control komt te staan. Daar moet je dan op klikken en dan staat het aan.

13-04-2022 12:39

Voor de arena spelers een vraag. Hoe gebruiken jullie je wild cards?

Zelf mis ik altijd rare wild cards, van alle andere heb ik er meerdere op voorraad. De rare wild cards gebruik ik op dit moment om mijn mana base voor historic compleet te maken. De focus ligt met name op de 'dual' landjes.

De shock duals (o.a. Blood Crypt), de check duals (o.a. Rootbound Crag), de enemy color (allied is er nog niet) fast lands (o.a. Blooming Marsh) heb ik allemaal compleet nu en van de pathway lands (o.a. Branchloft Pathway // Boulderloft Pathway) moet ik er nog 1. Het is al een langdurig project en heeft veel wild cards gekost. Maar mijn idee hierbij is dat als ik de manabase redelijk compleet heb ik redelijk snel van deck kan wisselen. Veel decks maken gebruik van een kleine pool van goede kaarten plus de mana base. Als gratis speler moet ik daarom efficient omgaan met de wild cards en met de focus eerst op de mana base investeer ik in de toekomst.

14-04-2022 14:41

Is inderdaad bij het begin erg lastig heb ik gelukkig nu geen last meer van speel al vanaf war of the spark. Ik zelf deed het vaak andersom eerst deck maken en dan mana base aanpassen,maar is inderdaad wel fijn de juiste landjes te hebben.

14-04-2022 15:04

Ik ben begonnen ten tijde van Guilds of Ravnica en heb gespeeld tot ongeveer Throne of Eldraine. Ik ben weer begonnen toen Arena ook op de mobiel beschikbaar kwam dat zal rond Kaldheim geweest zijn. Nu kan je even snel een potje spelen zonder dat je direct achter de laptop moet kruipen, dat bevalt me prima.

Ik heb in principe 1 deck dat ik graag speel en dat is Historic Goblins. Ik heb daarnaast nog twee historic decks (mono groen elves en golgari sacrifice). Heb nog geen decks op dit moment waarvan ik verder denk die moet ik direct spelen, wel een 4tal decks nog in progress waar ik telkens nog 4 of 5 rares mis. Allemaal genetdeckt.

Ik speel bewust geen standard, om daar een goed deck te maken dat kost me teveel wild cards voor mijn gevoel. Liever de focus op historic. Hopelijk komt er ooit een variant van historic die vrij is van al die alchemy kaarten, bv dat ze historic door ontwikkelen naar modern of pioneer.

14-04-2022 15:10

@ben-spierenburg schreef:
Is inderdaad bij het begin erg lastig heb ik gelukkig nu geen last meer van speel al vanaf war of the spark. Ik zelf deed het vaak andersom eerst deck maken en dan mana base aanpassen,maar is inderdaad wel fijn de juiste landjes te hebben.

Wat speel jij graag?

14-04-2022 15:17

Heb zelf nu hoop decks, maar speel het bijna dagelijks wel een potje probeer het beetje bij te houden speel het liefst met me historic wolven deck of heb nu bard class deck voor standard, maar heb ook veel andere om een beetje af te wisselen en het ook iets handiger is om de dagelijkse opdracht die je krijgt wat makelijker te doen zodat ik de munten ken verzamelen om te draften en daarna ook eventueel sealed te doen met de gewonnen diamantjes. Plus als je. Wat meer wild cards heb blijft het ook altijd leuk om is wat uit te proberen.

14-04-2022 15:33

@ben-spierenburg schreef:
Heb zelf nu hoop decks, maar speel het bijna dagelijks wel een potje probeer het beetje bij te houden speel het liefst met me historic wolven deck of heb nu bard class deck voor standard

Heb je een lijst van je wolvendeck? Ik ben wel benieuwd.

14-04-2022 18:06

Heb hem erop gezet is niet heel goed, maar vind leuk om er mee te spelen voor hoge rank te behalen ken je beter wat anders doen

15-04-2022 23:51

Voor de mensen die zich af en toe verveeld voelen tijdens een potje omdat de tegenstander er lang over doet bij sommige achtergronden met een bepaald plaatje als een malle drukken en gebeurt er wat. Zoals bij de lava achtergrond op de waterval of bij die met beeld van Bolas en die met aan allebei twee beelden.je hebt er voor de rest echt helemaal niks aan. Veel plezier 😹

21-04-2022 20:28

Wizards heeft eindelijk weer eens iets goeds gedaan met Arena, na die vervelende introductie van Alchemy en het verstoren van Historic in het verlengde daarvan. Er komt een nieuw formaat Explorer, wat in een paar jaar door ontwikkeld wordt naar Pioneer.
https://www.hipstersofthecoast.com/2022/04/new-explorer-format-will-bring-pioneer-to-mtg-arena-eventually/

Kunnen we eindelijk weer iets anders dan standard spelen zonder online only kaarten tegen te komen. Ik ben benieuwd of jullie dat net zo leuk vinden als dat ik dat vindt. Enige nadeel is wel dat een groot deel van mijn goblin deck niet meer legal is, dus wellicht is dat straks uberhaupt niet meer speelbaar in de huidige vorm.

01-07-2022 09:21

Explorer bestaat nu ongeveer twee maanden. Iemand die hier iets van vindt?

Ik ben er zelf wel blij mee en 'eternal' format zonder die online only kaarten. Ik heb nu 4 explorer decks en ben nog bezig met het maken van nieuwe decks. Ik wissel nog wel met potjes tussen Historic en Explorer, met name omdat ik de goblins lijst in Explorer niet zo leuk vind om te spelen en in Historic wel. Op Mijn Vault staan de Historic en Explorer decks die ik nu in elkaar heb zitten.

04-07-2022 11:45

Geen deck speciaal voor explorer gemaakt, maar zag dat me wolven deck daar legaal was dus speel ik die nu daar.maakt die weer wat meer kans. Zeker als je in hogere rank speelt van diamond of mythic.gebruik hem nog niet echt om daar hoger op te komen, maar is voor de afwisseling best is leuk.