Yolo Pile (5c Control)

   DK    Legacy    Laatste wijziging: 30 July 2022 10:10

Totaal aantal kaarten: 60 + 15 (+ 0)
Totaalprijs: € 4.835,01 (€ 4.610,58 + € 224,43)

Legality check: Legal

Reacties
30-07-2022 10:32

Gisteravond op de FNM gespeeld. Omdat ik graag de Minsc & Boo, Timeless Heroes wilde uitproberen heb ik uit het maindeck een Baleful Strix gecut en een Scalding Tarn vervangen door een Flooded Strand. Een FNM is een mooi moment om iets uit te proberen. Omdat ik veel kaarten zie in een gemiddelde game, kan ik er van uitgaan dat ik de one-off Minsc & Boo, Timeless Heroes uiteindelijk pak. Early game is hij wat minder dan de Baleful Strix, en hij pitcht niet aan Force of Will, maar late game is het een goede threat (met name tegen 3 color control decks) en removal/carddraw.

Ronde 1: 8cast (2-1)
Ik verlies game 1 na een snelle Emry, Lurker of the Loch + Sai, Master Thopterist (het deck heeft game 1 moeite met swarms).
Uit: 3 Hymn to Tourach, 3 Inquisition of Kozilek, 1 Swords to Plowshares, 1 Minsc & Boo, Timeless Heroes, 1 Jace, the Mind Sculptor, 1 Tropical Island
In: 2 Pyroblast, 2 Red Elemental Blast, 2 Force of Negation, 1 Null Rod, 1 Meltdown, 1 End the Festivities, 1 Maddening Hex

Game 2 en 3 weet ik snel Null Rod te resolven waar de tegenstander geen antwoord op heeft.

Ronde 2: 8cast (1-2)
Game 1 neem ik een risico dat zich niet uitbetaalt, waardoor ik 2x een landdrop mis: ik shuffle met een Ponder o.a. 2x Volcanic Island weg omdat ik voor de turn 2 Hymn to Tourach hoop te gaan, maar blijf vervolgens op 2 land steken. Redenatie is dat ik game 1 unfavored ben en een game waarin ik start met enkel cantrips waarschijnlijk ook verlies.
Uit: 3 Hymn to Tourach, 3 Inquisition of Kozilek, 1 Swords to Plowshares, 1 Minsc & Boo, Timeless Heroes, 1 Jace, the Mind Sculptor, 1 Tropical Island
In: 2 Pyroblast, 2 Red Elemental Blast, 2 Force of Negation, 1 Null Rod, 1 Meltdown, 1 End the Festivities, 1 Maddening Hex

Game 2 win ik na een snelle Meltdown, game 3 maak ik een speelfout (zie ik achteraf) die me vermoedelijk de grip op de game heeft gekost. Ik Swords to Plowshares een Sai, Master Thopterist, hij bouncet hem met Otawara, Soaring City in response en ik Pyroblast de Sai in reactie daar op. Ik had de bounce moeten laten resolven en de Pyroblast bewaren voor als hij hem volgende beurt cast (kost hem mana), of z'n Kappa Cannoneer dan cast. Uiteindelijk werd de Kappa Cannoneer die nu de volgende beurt kwam me fataal.

Ronde 3: Cloudpost (0-2)
Game 1 win ik de die-roll zie ik Ancient Tomb, Grim Monolith, dubbel Trinisphere, Karn, the Great Creator, Cascading Cataracts en Glimmerpost met een Inquisition of Kozilek, dus ga voor de Grim Monolith. Na een turn 1 Trinisphere van zijn kant cast ik een turn 3 Hymn to Tourach, maar raak de Karn, the Great Creator niet, waarna het snel over is met een Mycosynth Lattice lock.
Uit: 3 Expressive Iteration, 1 Teferi, Time Raveler, 1 Jace, the Mind Sculptor
In: 2 Force of Negation, 1 Spell Pierce, 1 Null Rod, 1 Meltdown

Game 2 heeft hij 5 Cloudposts/Glimmerposts en pakt hij Eye of Ugin waardoor hij Emrakul, the Aeons Torn kan hardcasten als ik op 16 sta.

Ronde 4: Aluren (0-2)
Game 1 probeer ik hem na een Inquisition of Kozilek waarbij ik 3cc combocreatures zie van mana te houden (hij heeft geen 3e land), wat mislukt. Ik counter z'n bijgepakte Baleful Strix en Brainstorm, maar zijn 3e draw blijkt een Veteran Explorer te zijn geweest. Kort daarna combo't hij uit.
Uit: 3 Baleful Strix, 2 Prismatic Ending, 1 Jace, the Mind Sculptor, 1 Kolaghan's Command, 1 Expressive Iteration, 1 Tropical Island (ik had eerst Minsc & Boo, Timeless Heroes uitgeboard, toen weer ingeboard, maar vergeten het landje ook terug in het maindeck te stoppen...)
In: 2 Force of Negation, 2 Pyroblast, 2 Red Elemental Blast, 2 Surgical Extraction, 1 Spell Pierce

Game 2 mullt hij naar 5 maar heeft hij een snelle Carpet of Flowers die hem veel mana geeft. Ik zie eerst geen land met Expressive Iteration en daarna 3 land met Ponder. Het zit soms tegen :) Hij pressured me met beatdown en ik rommel wat aan.

Uiteindelijk 1-3: een van de matigste resultaten in tijden. Het deck is complex, ik was later op de avond duidelijk minder scherp en de matchups waren niet super. Wel als vanouds een topavond gehad. Veel plezier, mooie plays en nieuwe inzichten. Jammer was dat ik geen kans heb gehad om Minsc & Boo, Timeless Heroes (niet gepakt - verrassend) en Maddening Hex (weinig ingeboard) in actie te zien.

Een volgend toernooi wil ik een proactiever deck spelen. Enerzijds omdat dat mijn speelstijl ligt, anderzijds omdat dat voor mijn gevoel sterk is in de lokale meta waar voor mijn gevoel relatief veel combo gespeeld wordt.