Burning ANT

   Casper    Legacy    Laatste wijziging: 1 August 2022 12:12

Totaal aantal kaarten: 60 + 15 (+ 5)
Totaalprijs: € 4.283,81 (€ 4.239,00 + € 44,81)

Legality check: Legal

Reacties
01-08-2022 12:36

Op afgelopen FNM in 2 klaveren tweede geworden (3-1, 7-2 in games).

Matchups:
R1 W (2-0) vs. Elves!
R2 W (2-0) vs. Ninja's
R3 W (2-0) vs. Aluren
R4 L (1-2) vs. Bant

Klein toernooiverslagje volgt misschien binnenkort, als ik er zin in heb. Al met al best tevreden over de performance. Ik had iedere game van iedere ronde het gevoel dat ik in control was en mijn plays kon maken als het mij uitkwam. Het deck voelde erg solide aan. De verliespartij in de finale had twee kanten op kunnen vallen.

12-05-2022 13:42

In het kader van meebewegen met de meta ben ik mijn decklijst aan het aanpassen naar de recente versie van DemonicTutors: https://www.mtggoldfish.com/archetype/legacy-ad-nauseam-tendrils#paper (nog niet doorgevoerd in bovenstaande decklist)

MB:
-1 Burning Wish
+1 Rain of Filth

SB:
-2 Flusterstorm
-2 Galvanic Relay
-1 Grapeshot
+2 Malevolent Hermit // Benevolent Geist
+1 Hurkyl's Recall
+1 Surgical Extraction
+1 Fatal Push

Ik ben niet geheel op de hoogte van de redenatie achter alle cuts en toevoegingen, maar hierbij een poging om de keuzes te verklaren:
- De mainboard Rain of Filth zorgt voor meer snelle mana, waardoor je minder afhankelijk bent van rituals.
- In het sideboard maakt Galvanic Relay plaats voor Malevolent Hermit // Benevolent Geist als antwoord op de Delver en/of control matchup. Galvanic Relay is minder sterk dan hij lijkt in ANT, omdat je een deel van de resources nodig hebt om Galvanic Relay genoeg kaarten te laten pakken. Deze resources krijg je niet één-op-één terug van Relay.
- Surgical Extraction is waarschijnlijk toegevoegd vanwege de Reanimator matchup (Reanimator is vaak het snellere deck, dus vroeg afstoppen helpt).
- Hurkyl's Recall is toegevoegd vanwege de 8cast matchup, waar ANT moeite mee heeft.
- Fatal Push is een antwoord op hatebears zoals Thalia en Collector Ouphe, en ook op Hullbreacher en Dragon's Rage Channeler.
- Flusterstorm is gecut, omdat het een reactieve kaart is die totaal niet lekker werkt om de combo te beschermen. Je kunt hem bijvoorbeeld niet gebruiken om Infernal Tutor te beschermen, omdat je hellbent moet zijn.

07-03-2022 14:32

Afgelopen weekend hebben we een mini Legacy toernooitje gespeeld met 4 spelers. Ik ben 2-1 gegaan met de volgende matchups:
2-1 vs. Madness (DK)
0-2 vs. Yorion Death & Taxes (Guus de Waard)
2-0 vs. 8cast (Rikkert)

03-03-2022 09:12

Kleine SB update:
-1 Galvanic Relay
+1 Meltdown

Galvanic Relay valt mij wat tegen. Ik denk dat de kaart in TES beter is vanwege het kunnen uitspelen van artifact mana (Mox Opal / Chrome Mox) voor storm én mana in de Galvanic Relay-beurt. De kaart is te goed om helemaal te cutten, maar 3 lijkt mij te veel.

Meltdown is de nieuwste toevoeging aan het sideboard. Door de populariteit van Urza's Saga en Kappa Cannoneer worden er veel artifacts gespeeld in de huidige meta. Meltdown is een SB antwoord op kaarten als Chalice of the Void, dingen die met Urza's Saga gezocht worden door de tegenstander én de construct-tokens van Urza's Saga. Daarnaast is Meltdown een sorcery die je met Burning Wish kunt zoeken.

08-02-2022 09:43

De match tegen 8-cast (uit mijn post van 7 februari) is terug te zien op Twitch: https://www.twitch.tv/videos/1289018723?t=01h37m20s

07-02-2022 11:29

Dat weet ik nog niet, om die keuze te kunnen maken moet ik nog wat meer 'vlieguren' met deze build maken. Tot nu toe voelt het redelijk stabiel aan. Ik heb wel m'n twijfels bij een aantal sideboard kaarten.

Ik speel deze versie momenteel trouwens ook op MTGO, dus ik heb genoeg mogelijkheid om met het deck te oefenen.

07-02-2022 10:40

Vet dat je deze versie hebt gespeeld op het toernooi. Is dit ook uiteindelijk wat je op grotere toernooien wilt spelen? Of zal je dan weer terugvallen op "normaal" ANT?

07-02-2022 09:11

Gisteren speelde ik een pot tegen 8-cast, die ik met 2-0 won.

Game 1 mag de tegenstander beginnen, hij opent met Seat of the Synod, Mishra's Bauble, Emry, Lurker of the Loch (millt 3 artifacts waaronder Chalice of the Void). Ik speel Volcanic Island, Ponder en geef de beurt door. Hij speelt Ancient Tomb, target Chalice of the Void met Emry, speelt Chalice op 1, geeft de beurt door. Ik zit met een hand met iets van 3 Lotus Petal, Brainstorm, Dark Ritual, Lion's Eye Diamond (LED). Ik mis mijn landdrop en geef de beurt door. Hij speelt land, target Mox Opal met Emry, speelt Sai, Master Thopterist, speelt Mox Opal, maakt een Thopter token, target mij met Urza's Bauble, ik reveil Lotus Petal, hij geeft de beurt door. Ik mis weer mijn landdrop, ga naar discard, discard Duress, geef de beurt door. Hij speelt een landje, target Urza's Bauble met Emry, speelt Bauble en target mij, ik reveil een Dark Ritual, hij speelt eerst een Thoughtcast en daarna 2 Thought Monitor en maakt flink wat Thopter tokens, speelt een Shadowspear, equipt de Shadowspear op de Thopter token, valt aan met Topter token en Sai, Master Thopterist, hij staat dan op 16, geeft de beurt door. In mijn beurt topdeck ik Tendrils of Agony, speel 3 Lotus Petal, LED, speel Brainstorm en Dark Ritual die door Chalice of the Void gecountered worden waardoor ik Threshold heb, speel Cabal Ritual, maak daarmee 5 zwarte mana, en kan daarmee mijn Tendrils of Agony precies voor lethal spelen (storm 8).

SB: +2 Chain of Vapor, +2 Echoing Truth, -4 Preordain.

Game 2 mullt hij naar 6, en opent vervolgens beurt 1 met een Urza's Saga, Mox Opal, Engineered Explosives voor 0, een Chalice of the Void op 0 en een Chalice of the Void op 1. Ik kijk naar m'n hand en zie vrijwel alleen maar cantrips. Ik vraag me even af of ik moet scoopen en naar g3 moet gaan, maar realiseer me dat ik met Echoing Truth een out in m'n deck heb zitten, dus speel door. De paar beurten die erop volgen kan hij LED zoeken via Urza's Saga, waarmee hij vervolgens een Echo of Eons speelt. Ik krijg een hand die beter in staat is om de game te finishen, maar mis nog de Echoing Truth. Die topdeck ik een paar beurten later. Hij brengt mijn levenstotaal naar 5 met een Construct token en gaat zelf naar 28 via lifelink van Shadowspear, en ik kan end of turn de beide Chalice of the Voids bouncen met Echoing Truth. In mijn beurt speel ik Brainstorm, speel fetch en pak land nummer 6, speel nog een Brainstorm en vind daarmee 2 Cabal Ritual, ik Thoughtseize hem, hij speelt in reactie een Surgical Extraction op m'n Brainstorm (en haalt mij van Threshold af). Ik kom daardoor 2 mana tekort voor Infernal Tutor into Burning Wish into Peer into the Abyss, maar speel uiteindelijk Ponder (shuffle, pak Infernal Tutor), Cabal Ritual (geen Threshold), Cabal Ritual (wel Threshold), Infernal Tutor naar LED, speel 2 LED, speel Infernal Tutor naar Past in Flames, crack in response op de Infernal Tutor de LEDs voor zwarte en rode mana, speel Past in Flames, hij scoopt.

03-02-2022 12:06

MB wijziging:
-1 Chrome Mox
+1 Burning Wish

SB wijziging:
-2 Dress Down
+1 Duress
+1 Grapeshot

Ik merk dat ik Dress Down vrijwel nooit inboard. De kaart is met name bedoeld om tokens van Urza's Saga te removen, en om bijvoorbeeld preventief te spelen tegen Doomsday-decks in hun combo beurt. Tegen de tokens werken de bounce spells ook.

Door de toevoeging van Burning Wish heb ik nu de mogelijkheid om meer richting een wishboard te spelen. Dat geeft wat flexibiliteit en weerstand tegen kaarten als Surgical Extraction.

Ik heb weinig mogelijkheden om te winnen als de tegenstander Veil of Summer speelt. Om die reden voeg ik Grapeshot toe aan het sideboard.

10-12-2021 08:52

Ten opzichte van de netdeck lijst heb ik de manabase een klein beetje aangepast. Ik heb één Volcanic Island toegevoegd in plaats van een basic Island. Mijn gevoel zegt dat er situaties voorkomen waarbij je meer dan één rood landje nodig hebt (bijvoorbeeld als je Burning Wish speelt om Empty the Warrens of Galvanic Relay uit het sideboard te pakken en te spelen).